Veelgestelde vragen

fotostrip 3

1. Wat is Kunst uit Eigen Stal?

Dit festival wil een podium bieden aan bewoners uit de Merenwijk/Slaaghwijk in Leiden. We nodigen ze uit om hun talenten, muziekinstrumenten en/of zelfgemaakte kunst op te poetsen en te delen met de andere bewoners uit de wijk.

2. Wanneer vindt het festival plaats?

Zondag 17 april van 10:00 – 17:00 uur.

3. Voor wie is Kunst uit Eigen Stal bedoeld?

Het is vooral een laagdrempelig festival voor publiek en (semi)professionele-/ amateurkunstenaars uit de Merenwijk/Slaaghwijk. Maar leuk publiek en/of enthousiaste kunstenaars uit de omgeving zijn natuurlijk ook welkom!

4. Waar vindt het festival plaats?

Er zijn 33 locaties in de wijk. Van huiskamers tot de bieb en van buurtcentrum tot atelier. En de voorplecht van de Zijlpont.

5. Waar kan ik de activiteiten vinden? Is er een programma?

Alle activiteiten zijn aangegeven op de programmawijzer met wijkkaart. Deze is vanaf 1 april af te halen bij:

  • Theehuis de Trotse Pauw (kinderboerderij), Parkzicht 100
  • Buurtcentrum Op Eigen Wieken, Valkenpad 5
  • Kerkelijk centrum de Regenboog, Watermolen 1
  • BplusC wijkbibliotheek, Rosmolen 4
  • In winkelcentrum de Kopermolen bij Etos, Primera en Warmpjes fashion&lifestyle

Tijdens het festival is er een informatiekraam op het terrein van de kinderboerderij. Ook is het programma op alle locaties verkrijgbaar.

fotostrip 1

6. Moet ik reserveren voor de workshops/voorstellingen?

Nee, je stapt zo bij een voorstelling/workshop naar binnen. Kom wel op tijd. Is een voorstelling/workshop toch vol, dan is er altijd wel iets anders in de buurt te doen. Of pak je smartphone en ontdek de wijk met de speciale wijk-app Wanderen.

7. Hoelang duren de activiteiten?

We rekenen in het programma met blokken van 20 minuten. Daardoor kunnen bezoekers verschillende activiteiten op 1 middag bezoeken. Artiesten, let er op dat je op tijd begint! Gebruik je niet de volle 20 minuten? Geen probleem. Duurt je workshop of optreden langer? Laat het dan vooraf aan je publiek weten – ze hebben misschien nog andere plannen.

8. Wat betaal ik voor de optredens?

Alle optredens zijn in principe gratis. Maar de podiumkunstenaars mogen wel met de pet rond.

9. Wat betaal ik voor de workshops/kinderactiviteiten?

Dit verschilt per activiteit. Meestal gaat het om een onkostenvergoeding.

10. Kan ik ook beeldende kunst kopen/verkopen?

Geëxposeerd werk mag uiteraard verkocht worden tijdens het festival. Of het ook te koop is en voor welk bedrag, moet afgestemd worden met de betrokken kunstenaar. Wij zijn als organisatie verantwoordelijk voor de opzet en communicatie van het festival, niet voor de individuele activiteiten op de locaties.

11. Kan ik gewoon aanbellen/binnenlopen bij de genoemde locaties?

Ja, graag zelfs! We zijn trots, maar ook zuinig op onze locaties! Alle locaties doen gratis en vrijblijvend aan het festival mee, dus let op de openings-/aanvangstijden en gedraag u als gast.

12. Ik ben een gastvrije locatie, moet ik dan ook voor iedereen koffie zetten?

Welnee, er zijn verschillende plaatsen in de wijk waar het publiek terecht kan voor drankjes en hapjes. Kun je de neiging niet weerstaan? Het mag natuurlijk wel 😉

fotostrip 4

Advertenties